Rob Eeftink

Drumdocent / Coördinator

Al vroeg in zijn jeugd was Rob overtuigd van zijn roeping: Professioneel Drummer! Aan het conservatorium te Enschede studeerde Rob eerst 4 jaar bachelor drums popacademie. Gedurende die 4 jaar kreeg hij les van: Danny Sahupala, Rene Engel en Erik Albers. Na het afronden van de bachelor , volgde een master met als specialisatie: studiospel. Tijdens zijn master kreeg Rob les van: Danny Sahupala, Ton Dijkman en Tessa Boomkamp. Voor, tijdens en na zijn studie aan het conservatorium heeft Rob aan verschillende muzikale projecten deelgenomen, waaronder de band L.I.N.E. met zangeres Krystl Pullens (momenteel bekend als soloartiest), Ellen Eeftink (zus en zangeres die 3e was in het programma Idols in 2006), Mid Air Collision ( een Belgisch punk/rock project uit Antwerpen) en diverse andere projecten. Momenteel is hij actief als drummer van de band Beethoven. Deze band heeft na 18 jaar in heel Nederland bekendheid weten te vergaren en wordt in het circuit gezien als een van de meest vooruitstrevende bands.

Bob Guldemond

Keyboarddocent

Op de basisschool begon Bob met keyboard les, en vrijwel direct schreef hij melodietjes en experimenteerde hij met geluidjes van het keyboard. De vele mogelijkheden van keyboard spraken hem toen al aan.  Op zijn 15e stapte hij over op klassiek pianoles van Tjako van Schie. In die tijd componeerde Bob ook klassieke stukken. Tijdens zijn middelbare schooltijd was hij een veelgevraagde toetsenist om popliedjes te begeleiden in een jaarlijkse theatershow. Hierbij merkte hij veel adrenaline te krijgen van het samenspelen met bands. Logischerwijs heeft Bob vervolgens gestudeerd aan de Popacademie in Enschede, waar hij meerdere eigen bands heeft opgericht en ook veel werd gevraagd voor andere muziekprojecten. Tijdens zijn studie in Enschede heeft Bob ook lead vocals en backing vocals ontwikkeld tot een van zijn krachtige aanvullingen als toetsenist. Bob: “Ik omschrijf mezelf als een toetsenist singer-songwriter en soundman. Steeds weer nieuwe sounds kunnen maken en gebruiken maakt dat spelen nooit verveeld. Keyboard en synthesizer zijn een enorm veelzijdig instrument. Als toetsenist kan je alles zo groot laten klinken als je zelf wil, ook als beginner!” Momenteel produceert Bob albums onder de naam Mr Goose & The Swinehouse, met eigen muziek waarbij heel veel verschillende muziekstijlen voorbijkomen. Ook de mogelijkheden van het toetseninstrument zijn erg goed te horen. Lesgeven is voor hem tamelijk nieuw maar hij doet het met veel enthousiasme. "Als toetsendocent vind ik het belangrijk om nummers te behandelen die de leerling vet of mooi vindt. Ik ben van mening dat er in elk nummer wel wat te leren is."

Elmo Lamers

Basgitaardocent

Op 12 jarige leeftijd is Elmo op zijn middelbare school in aanraking gekomen met de basgitaar en heeft dit geweldige instrument nooit meer los gelaten. In de jaren erop heeft Elmo in meerdere bands door heel het land gespeeld en ook op landelijke radio bij 3FM, radio 2 en radio 538.
Na een paar jaar les in Apeldoorn bij André De Boer (afgestudeerd aan conservatorium Arnhem) en een jaar les bij Kobus Groen (Miss Montreal) begon hij in 2012 zijn studie basgitaar aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Daar kreeg Elmo les van o.a. Ruben De Wilde, Davy De Wit, Wilbrand Meischke en Rogier Van Wegberg. Hij heeft zich tijdens zijn studie ook ontwikkeld op het gebied van backing vocals en songwriting. In de zomer van 2016 is hij afgestudeerd.
Bij Elmo word je niet alleen als bassist opgeleid, maar als een ware muzikant. Met een bredere blik op muziek dan alleen de basgitaar. Je krijgt les in je eigen tempo. Er bestaan geen fouten, alleen leermomenten. Zijn lessen zullen dus altijd in een ontspannen sfeer zijn want muziek is plezier! En naast het spelen van liedjes zal je ook de mogelijkheid krijgen tot het schrijven van eigen baslijnen die opgenomen zullen worden. Je eigen baslijn, hoe gaaf is dat!

Peter Hendriks

Workshops

Peter begon een studie bedrijfskunde/informatica, maar dat was het niet écht voor hem, zo zegt hij zelf. Hij besloot om op het conservatorium te gaan studeren. Een diploma op zak en een aantal jaartjes verder geeft hij daar zelf les én is hij de toetsenist van Miss Montreal! Met laatstgenoemde heeft hij werkelijk op ieder podium en festival in Nederland gespeeld, en is hij ook dikwijls op televisie te zien, bij o.a. De Wereld Draait Door, de Beste Singer Songwriter van Nederland, the voice of Holland, etc. Peter: "Ik heb het lesgeven altijd al een belangrijk onderdeel gevonden van het muzikant zijn. Voor mij hoort dat er bij. Je leert er zelf ook gewoon onzettend veel van! Of ik nu een beginner les geef of iemand die al heel lang speelt, het spreekt beide een andere kant in mij aan." Zijn ruime ervaring met zowel spelen als lesgeven maken hem tot een hele veelzijdige leraar.

Fleur Janssens

Zangdocente

Mijn muzikale leven begon rond mijn 7e. Ik kreeg pianoles aan huis, toevallig kwam ik niet lang na dat ik startte met pianoles aan huis, door mijn vader, in aanraking met een muziekschool, waar mij een proefles zang aangeboden werd. Ik ben daar niet meer weg gegaan tot ik startte aan het Conservatorium van Enschede en dat was toen ik 18 jaar was. Muziek en vooral zang, is mijn leven. Ik heb een fascinatie voor zangtechniek en emotie. Als ik straks aan het Conservatorium afgestudeerd ben, ga ik me daarom gaan specialiseren in zangtechniek. Het liefst in Kopenhagen aan het CVI. Ik maak in mijn lessen veel gebruik van de CVT (Complete Vocal Technique) & UVS (Universal Voice System) methodes en meng deze methodes met een vleugje van mezelf waarna ik mijn lessen aanpas aan het niveau en de wensen van mijn leerlingen.

Pim Stegeman

Gitaardocent

Mijn naam is Pim Stegeman, ik geef op dinsdag les bij de Popacademy in Deventer. Ik begon vrij jong met gitaar spelen. Mijn buurman speelde namelijk gitaar en ik ben op mijn achtste naar hem toegegaan met de vraag of hij mij gitaar wilde leren spelen. Op mijn negende was het eindelijk zover! Na een half jaar vond mijn buurman het verstandig dat ik een andere gitaardocent ging zoeken, omdat hij merkte dat ik toch duidelijk meer geïnteresseerd in gitaarspelen dan van tevoren gedacht. Ik ging toen op les bij Roland van der Horst en leerde hier ook de elektrische gitaar kennen. Na vijf jaar besloot ik om zelfstandig de gitaar verder te gaan bestuderen. Sinds 2016 studeer ik nu aan het Artez Conservatorium in Enschede en ben ik alleen nog maar bezig met muziek en gitaar spelen. Mijn inspiratiebronnen komen uit verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan Mark Knopfler (Dire Straits), Keith Urban, Brad Paisley, Joe Walsh (The Eagles), Slash (Guns ’n’ Roses), John Mayer en Stevie Ray Vaughan. Zeer regelmatig ontdek ik weer andere gitaristen die mij inspireren en waar ik dan ook veel van leer. Wat ik belangrijk vind in mijn lessen is dat er plezier is in het gitaarspelen. Wat ik namelijk heb geleerd uit mijn eigen ervaringen is dat plezier leidt tot interesse en natuurlijk: een fijn gevoel! Of je nou gitaar speelt om te rocken op de grootste podia of juist om gezellig bij een kampvuur liedjes te spelen met een groep vrienden. Muziek is voor iedereen en daarom pas ik de les aan op de leerling. In mijn lessen komen verschillende aspecten van muziek aanbod. Denk hierbij aan techniek, akkoorden, noten, theorie, gehoor en natuurlijk liedjes spelen! Maar denk ook aan: hoe kan jij je instrument gebruiken, hoe creëer je jouw sound en wat is jouw rol binnen een band!? Begint het bij jou nou ook te kriebelen om gitaar te gaan spelen?! Dan zie ik je graag in een van mijn lessen aan de Popacademy Deventer, tot dan!

Timon Massop

Keyboarddocent

Mijn naam is Timon ik ben afgestudeerd als toetsenist op de popacademie in Enschede. Tien jaar geleden begon ik met mijn eerste bandje en ondertussen heb ik met allerlei bands opgetreden in Nederland, Duitsland en Engeland. Op dit moment speel ik in HEIZA en Dokter Watjes. Daarmee reis ik heel Nederland door en mag ik op allerlei leuke plekken en festivals spelen. Naast deze bandjes speel ik ook als solopianist en werk ik als producer voor reclames en andere producties. Het mooiste van de piano en toetsen is dat je er van alles mee kan. Zo kan het zijn dat je deze zomer ook op een groot festival met je bandje wil spelen. Hoe fungeer je dan als toetsenist in een band? Of misschien wil je juist helemaal alleen complete liedjes op piano leren spelen. Hoe ga je dan de begeleiding, de melodie en de bas van dat liedje tegelijk leren spelen? Binnen mijn lessen ga ik op zoek naar wat bij jou past. Heb je nog nooit eerder gespeeld dan beginnen we helemaal bij de basis. Heb je al wat ervaring dan gaan we kijken wat jij wil leren. Er zijn tegenwoordig ook veel verschillende manieren om te leren. Dat kan door noten lezen, naspelen van filmpjes op youtube, maar ook door je oren te gebruiken. Al deze manieren komen in mijn lessen aan bod. Maar de grootste prioriteit binnen mijn lessen is dat leerlingen plezier beleven aan het maken van muziek.

 


 

Muziekles in Deventer?
Popacademy Deventer: de moderne muziekschool voor jong en oud, beginnend of gevorderd, met een passie voor muziek!

 


 

De moderne popschool in Deventer

Popacademy Deventer biedt de leukste muzieklessen  van ervaren docenten tegen een interessant tarief. Bekijk alle lessen die wij in ons aanbod hebben staan.

Vanuit onze locatie in Deventer verzorgen wij de leukste lessen, waaronder: zangleskeyboardles / pianolesgitaarlesbasgitaar lesdrumlesdjembé cursus én bandcoaching. Kom je uit Twello, Bathmen, Gorssel, Olst, Wijhe, Colmschate, Terwolde, Wilp, Schalkhaar, Voorst of Diepenveen? Ook dan ben je bij ons van harte welkom!